Lakásbiztosítás

Lakásbiztosítás

Mindenki lakik valahol – saját házában, lakásában vagy bérelt ingatlanban, a lakóhelyén pedig ott van az összes ingósága, használati és személyes tárgyai…

A károk, melyek ezen vagyontárgyakat érhetik a bagatelltől a totálkárig terjedhetnek.
Míg a kisebb károk inkább csak bosszúságot okoznak, a nagyobb károk esetében egy élet munkája mehet veszendőbe.

A lakásbiztosítás legfontosabb célja, hogy legértékesebb vagyontárgyunknak, az ingatlanunknak, és a benne található ingóságoknak az értékét védje, ha azok valamilyen katasztrófa során megsemmisülnének, megrongálódnának, vagy elvesznének. A lakásbiztosítási termékek kiválasztásánál, a legfontosabb szempont a biztosítandó vagyontárgyak értékének helyes meghatározása és folyamatos nyomon követése., valamint az igényelt kockázati körök pontos kiválasztása.

Az alap fedezeteken kívül (tűz, vihar, felhőszakadás, árvíz, földrengés, stb..) már számtalan, további kiegészítő modul közül választhat, melyek segítségével egyedi biztosítási igényeinek megfelelően alakíthatja ki lakása, kisvállalkozása, vagy akár egy teljes lakóközösség biztosítási védelmét. A lakáshoz kapcsolódó kiegészítőkön túl kp. biztosítás, kerti növényzet, garázsban tárolt gépjármű stb. biztosításán túl, lehetősége van lakásbiztosítás keretében személy (élet és baleset) biztosítási, vagy akár szabadidő tevékenységéhez kapcsolódó, pl. sportfelszerelés kiegészítő megkötésére is, de ugyanígy a lakásbiztosítás keretében tud gondoskodni akár kedvenc háziállatának biztosításáról is.

Lakások, családi házak, társasházak biztosítása mellett lehetőség van egyéb ingatlanok (pl. nyaraló, garázs) biztosítására is, de a még épülőfélben lévő ingatlanunkra illetve az építkezésen felhasznált anyagokra, eszközökre is köthetünk biztosítást.

Magyarországon 16 biztosítótársaság kínál LAKÁS biztosítási terméket.  Jelenleg, ezek közül 12 társaság ajánlatát tudjuk bemutatni, ezek a következők: